(RE)CONEIXEMENTS

LA XARXA DE BIBLIOTEQUES VEÏNALS REP UNA MENCIÓ ESPECIAL COM A PROJECTE D’INTERVECIÓ SOCIAL ALS PREMIS DE LA CONFEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE CATALUNYA

Pel seu caràcter social i el seu arrelament als barris, la xarxa de biblioteques veïnals de Manresa va rebre una menció especial en els premis re(coneixements) veïnals, que es van lliurar el 22 de gener l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.
L’organitzadora, la confederació d’associacions de veïns de Catalunya, ha organitzat aquest premis per reconèixer les pràctiques més rellevants que es fan des dels barris de Catalunya. 
Els premis constaven de dues categories: lluita veïnal i projecte d’intervenció social. En la primera categoria el jurat va reconèixer com a lluita rellevant la campanya contra la incineradora de Moncada i Reixac, liderada per l’AV de Can Sant Joan del municipi. Pel que fa al projecte d’intervenció social, es va reconèixer a la històrica Vocalia de l’Av d’Esquerra de l’Eixample amb el seu espai “Dones Enllaç” i es reconèixer amb una menció especial a la Xarxa de Biblioteques Veïnals de la Federació d’associacions de veïns de Manresa per seu carácter social i el seu arrelament als barris.


Els membres del Jurat format per la pròpia Itziar González, el president del Consell d'Associacions de Barcelona, Alfons Tiñena; i el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, van fer entrega del premis als guardonats entre ells la Xarxa de biblioteques veïnals representada per l’Enric Martí Saumell, president de la Federació d’associacions de veïns de Manresa davant d'una sala plena d'activistes veïnals i d'altres actors relacionats amb el teixit associatiu.